Pileći file sa salatom od paradajza i peršuna

Pileći file sa salatom od paradajza i peršuna
  • Priprema
    10 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    4

Pileći file sa salatom od paradajza i peršuna je lagan, svjež i savršeno izbalansiran obrok koji odiše mediteranskom jednostavnošću. Piletina marinirana u limunu, maslinovom ulju i začinima dobija sočnost i blagu aromu, dok svježi paradajz i peršun donose eksploziju okusa i svježine.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U zdjelu dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, bijeli luk u prahu, aleva papriku, so, biber. Izmiješajte. Dodajte pileći file i umasirajte marinadu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira u frižideru najmanje 2h.

Korak 2

Pileći file ispecite na roštilju ili tavi.

Korak 3

U zdjelu dodajte isjeckani paradajz, peršun i ekstra djevičansko maslinovo ulje. Po želji dodajte bibera i soli. Izmiješajte.

Korak 4

Pileći file poslužite sa salatom od paradajza i peršuna.

Pogledajte još